På gång

Här finner ni information om vad som är på gång hos föreningen.

Löpande information om föreningens arbetsdagar, resor och vad som händer i föreningslokalen hittar ni om ni klickar på länkarna här i texten.

Slipersbyte 2022

Flera slipersbyten är utförda under 2022, och det blir fler under 2023, främst på smalspåret (600mm). Det tyngsta arbetet utförs med maskin men det behövs även vanligt muskelarbete. Vi behöver bli fler personer som kan hjälpa till, så om du vill veta mer eller kan bidra på något sätt hör gärna av dig till Banchefen på telefon 072 3713051

Saltsjöbanevagnen mm 2022 – 2023

Vi håller på att renovera den ena Saltsjöbanevagnen där vi har bytt en del av ramverket och paneler på insidan av vagnen då där varit fuktskador, ny matta , renoverat soffor och tagit bort tyget på dessa och tagit fram träet som det var från början, allt detta i den mindre avdelningen av vagnen. Taket ska också målas och när vi får flytta den till verkstaden ska en teknisk genomgång göras.

Cf4 an är en annan vagn vi fått bidrag till att renovera, lite träarbeten på den bl.a.

Sedan har vi ju fått 90 000 av Riksantikvarieämbetet för att sätta igång med ångloket S8 och byta småtuberna i den.

Som ni ser så har vi mycket att göra  varför fler arbetsföra medlemmar sökes så vi får ett superfint tågsätt tills vi får börja köra resor igen.
Föreningslokalen har vi nu öppet på torsdagskvällarna igen från ca 18 till 21. Vi följer statens rekommendationer när det gäller Corona , och man kommer naturligtvis inte dit om man känner sig dålig.